Nieuws/Verslagen

Beaujolaistoernooi 24 november 2019.

De spelers van Les Trois Etoiles, Jeu de boulesvereniging in Zeewolde, bleven zondagmiddag in Franse sferen: ze speelden het Beaujolaistoernooi, met prijzen rechtstreeks uit Frankrijk geïmporteerd.

Er waren zes spelers die alle drie partijen wisten te winnen. De eerste prijs was voor Roel den Bakker (plus 29). Op de tweede plaats eindigde John Amersfoort (plus 25) en op de derde plaats Piet Verschure (plus 21).

De Volgende Keer Beter Prijs was voor Ida Amersfoort.

Het volgende toernooi op de agenda is het kersttoernooi op 22 december.

De foto’s staan zoals gewoonlijk weer in het archief 2019.

Jubileumtoernooi 3 november 2019

In november 1989 vond de oprichting van Les Trois Etoiles plaats. Vanwege het 30-jarig bestaan werd er op 3 november een jubileumtoernooi gehouden. Wethouder Ewout Suithof van sportzaken was aanwezig bij de opening en had als cadeautje namens de gemeente Zeewolde een grote zak appels meegenomen. Na de koffie/thee met een tompouce met LTE-logo begon het toernooi. Er waren maar liefst 29 deelnemers, verreweg de meeste leden waren dus aanwezig. Het toernooi ging over twee speelronden en er waren daarom behoorlijk veel spelers met twee gewonnen wedstrijden. Patrick en Henk hadden beiden 15 pluspunten en moesten daarom elk nog een boule zo dicht mogelijk bij de but plaatsen om de winnaar te kunnen bepalen. Patrick deed dit het best, en de uitslag was als volgt:

1 Patrick de Vries

2 Henk van Ittersum

3 Ria Thompson

Daarna was het tijd voor een buffet met overheerlijke Chinese gerechten en een gezellig samenzijn.

De foto’s van ons 30 jarig jubileum toernooi staan in het archief. Inclusief de foto’s van de Lokale Omroep Zeewolde. Hierbij de link van het mooie artikel in Zeewolde Actueel.

Nieuwe Foto’s

Er staan nieuwe foto’s in het afgeschermde gedeelte van de website van de Poldercompetitie in Lelystad.

Clubontmoeting Sassenheim

Zondag 25-08-2019 was het weer tijd voor de jaarlijkse ontmoeting tussen de Jeu de boules verenigingen van Zeewolde (les Trois Etoiles) en Sassenheim (De Vaste Voet). De verenigingen hebben al meer dan twintig keer een clubontmoeting gehouden, afwisselend in Sassenheim en Zeewolde. 

Ditmaal kwamen de boulers uit Sassenheim naar Zeewolde toe. De weersomstandigheden waren zeer zonnig. Op sommige gedeelten van de baan was het zelfs te warm en daarom is er ook onder de bomen in het gras gespeeld. Het was zoals elk jaar een heel gezellige middag, die werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. 

De wisseltrofee kwam na vier jaar weer in handen van Les Trois Etoiles, want Zeewolde won zeventien tegen dertien wedstrijden voor Sassenheim. Voor de beste teams van elke club was er een klein prijsje; bij Sassenheim was dat het team Marian en Jos Buurman, bij Zeewolde was dat het team Ina en Roel den Bakker.

Volgend jaar vindt de clubontmoeting plaats in Sassenheim. De foto’s staan in het archief van 2019 op deze website.

Nieuwe Foto’s

Er staan nieuwe foto’s in het archief van 2018 en het archief van 2019.

Nieuwe Picknicktafels

Zoals een aantal van ons al heeft gezien staan er 3 nieuwe picknicktafels bij ons clubhuis. Met dank aan Wolter Koops voor hun donatie. We hopen dat deze tafels net zolang meegaan als de vorige. Laten we ze dus erg netjes houden.

Strandtoernooi 

Zondagmiddag 23-06-2019 was het prachtig weer. De bedoeling was dat ons maandelijks Jeu de Boules toernooi een combinatie zou worden van strand en eigen baan. Maar het strand was bezet door zonaanbidders.

Het was dus niet verantwoord om gebruik te maken van het strand. De beslissing was dus snel genomen terug naar onze eigen banen en daar drie partijen spelen.

Het was een prachtige middag met als resultaat 1e Wim Steggerda 3 gewonnen en + 12 punten. 2e Barend Pfrommer 3 gewonnen en + 10 punten en 3e Hennie Rozengarden eveneens 3 gewonnen en + 5 punten. Zoals altijd hadden we een volgende keer beter prijs en die ging deze keer naar Bertus Vree.

Poldercompetitie in Almere 21-10-2018

Vandaag was de laatste speeldag van de Poldercompetitie, in Almere. Het was mooi weer, dus we speelden buiten. Zeewolde stond op de derde plaats en bleef ook op de derde plaats. Almere won dit jaar de competitie en mag de wisselbeker meenemen. Het beste team van Zeewolde was vandaag het team Barend en Dick. Zij mochten een fles wijn meenemen. Volgend jaar gaan we weer proberen de wisselbeker naar Zeewolde te halen. De foto’s staan in het archief van 2018

 

 

Meeuwsen Strandtoernooi 06-10-2018 door Ina

 

De eerste prijs ging naar Henk van Ittersum en Barend Pfrommer [3 gewonnen, +28], de tweede prijs was voor Maarten Meeuwsen en Hub Rings [3 gewonnen, +27]. De derde prijs was voor Ida en John Amersfoort (2 gewonnen, +15). De Volgende Keer Beterprijs was voor Joanna Tilleman en Ria en Bertus Vree.
De prijsuitreiking vond plaats in de kantine en men sloot af met een gezamenlijke maaltijd.
De foto’s staan in het archief van 2018.

 

 

 

Clubontmoeting Sassenheim 23-09-2018

 

Onder een stralende zon vond op 16 september j.l. wederom de jaarlijkse clubontmoeting met de Vaste Voet in Sassenheim plaats. Het was een gezellige en zeer geslaagde dag. Helaas ging de Vaste Voet er weer met de trofee van door, reden om het komend jaar flink te trainen om de trofee naar Zeewolde te halen.
De einduitslag was als volgt:
D.V.V. had 15 gewonnen partijen en wij 12 gewonnen partijen
De winnaars bij D.V.V.:
1e Peter Oosenbrug en Dirk van Gemerden
2e Harry Witteman en René Vreeken
3e Martin Grad en Betty van Duivenboden
De winnaars bij L.T.E.:
1e Roel den Bakker en Huub Rings
2e Ida Amersfoort en John Amersfoort
3e Aad van Nieuwkoop en Corrie van Nieuwkoop (van DVV)

 

De foto’s staan in het archief van 2018

 

Poldertoernooi 2018 20-07-2018

 

Zondag 8 juli is het Poldertoernooi 2018 weer van start gegaan. De Jeu de Boules verenigingen uit Almere en Lelystad kwamen naar Zeewolde om te gaan strijden om de felbegeerde wissel trofee. Zoals ieder jaar was het ook dit keer een gezellige ontmoeting met onze poldervrienden. Helaas eindigde Zeewolde op de 3e plaats, maar dat halen we nog wel in. Er volgen nog 2 ontmoetingen. Per vereniging werd een eerste prijs uitgereikt aan het team dat het hoogste scoorde. Voor Lelystad waren dat Corry Oosterloo en Benjamin Krabbendam met een eindtotaal van 29 punten! Gevolgd door het team William Glashorster en Willem Scholman uit Almere met 26 punten! Tenslotte waren de beste spelers van Zeewolde Jansje en Jaap Schuringa met 24 punten. En gelukkig hebben we de foto’s nog :-), die kun je in het archief van 2018 bekijken

De volgende speeldagen zijn op zaterdag 18 augustus in Lelystad en op zondag 21 oktober in Almere.

 

Privacyreglement 18-06-2018

 

Het kan u niet ontgaan zijn dat in het kader van de Privacywetgeving er nogal e.e.a. gewijzigd is. Ook onze vereniging heeft nu aan deze wettelijke verplichting voldaan. De privacyverklaring van onze vereniging en het daarbij behorende Privacyreglement en bijlagen zijn onder het menu item ‘informatie’ geplaatst.