Nieuws/Verslagen

Meeuwsen Strandtoernooi 20-09-2020

Voor het eerst sinds de corona-uitbraak kon er weer een toernooi plaatsvinden: het Meeuwsen Strandtoernooi.

8 teams namen er aan deel. Sponsor Maarten Meeuwsen was zoals  gebruikelijk ook van de partij. Helaas viel hij met zijn partner Roel niet in de prijzen deze middag.

Het was prachtig weer om op het strand te boulen: volop zon en een aangename temperatuur. Nadat er drie wedstrijden gespeeld waren op het strand ging iedereen naar de kantine. Daar vond de prijsuitreiking plaats en was het tijd voor een hapje en drankje.

De uitslag:

  1.  Netty en Hub (3 gewonnen, plus 6)
  2.  Henk en Barend (2 gewonnen, plus 15)
  3.  Ina en Ina (2 gewonnen, plus 15)
  4.  Maarten en Roel (2 gewonnen, plus 14)
  5.  José en Piet (2 gewonnen, plus 9)
  6.  Ria en Bertus (1 gewonnen, -9)
  7.  Hennie en Wim D. (0 gewonnen, -19)
  8.  Leida en Jan (0 gewonnen, -32)

De foto’s staan zoals gewoonlijk weer in het archief van 2020

Nieuwe extra speelavond.

Vanaf dinsdag 21 juni kan er ook weer op de dinsdagavond gespeeld worden. U hoeft u niet meer van te voren in te schrijven maar wel op een lijst genoteerd worden i.v.m. corona registratie.

Clubontmoeting met de Vaste Voet en Poldertoernooi

De clubontmoeting met de JBV Vaste Voet  in Sassenheim gaat dit jaar niet door.  Het poldertoernooi gaat dit jaar ook niet door.

Coronavirus

I.v.m. de maatregelen tegen het Coronavirus zijn alle activiteiten tot en met 1 juni 2020 opgeschort.  Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn dan wordt u uiteraard op de hoogte gehouden.

Hopelijk zien we elkaar vanaf 2 juni 2020 weer in goede gezondheid. 

Jeu de boules Valentijnstoernooi

Zondagmiddag waren diverse sportwedstrijden afgelast wegens de storm Ciara. Het Valentijnstoernooi van Jeu de boulesvereniging Les Trois Etoiles ging echter wél door: de spelers werden behoorlijk beschut door de heg die om de baan staat.

Bij het Valentijnstoernooi kiezen de spelers een eigen Valentijn: een partner voor één middag. Dat levert vaak verrassende combinaties op. Voor het begin van de wedstrijd worden er Valentijnscadeautjes uitgewisseld.

Op de eerste plaats eindigde het team Marius Wolthers en Roel den Bakker (3 gewonnen, plus 32),

op de tweede plaats het team Ina Rings en Wim Joosten (2 gewonnen, plus 14)

en op de derde plaats het team Pietronella (Piet) Verschure en Hennie Rozengarden (2 gewonnen, plus 1).

Het volgende toernooi op de kalender is het familietoernooi op 15 maart.

De foto’s staan zoals gewoonlijk in het archief.

Koude Klauwen Toernooi.

Op zondag 26-01-2020 vond op de banen van Jeu de boulesvereniging Les Trois Etoiles het Koude Klauwen Toernooi plaats.

Met die “koude klauwen” viel het nogal mee, want het was een aangename temperatuur en een vuurkorf op de baan zorgde voor extra verwarming. Het toernooi was à la mêlee, dat wil zeggen dat men per ronde met een andere speler een team vormt. De eerste prijs was voor Roel den Bakker (3 gewonnen, plus 22).

De tweede prijs ging naar Ina den Bakker (3 gewonnen, plus 19)

en de derde prijs ging naar Henk van Ittersum (2 gewonnen, plus 11).

De Volgende Keer Beter Prijs was deze middag voor Hennie Rozengarden. Na afloop was er voor iedereen een kom snert.

Het volgende toernooi op de kalender is het Valentijns toernooi op zondag 9 februari.

De foto’s staan in het Archief 2020. Ook de foto’s van de super mêlee in Almere staan er.

Les Trois Etoiles opent vernieuwde Kantine

Met het onthullen van het naambord “De drie sterren keet” opende Jeu de Boules vereniging Les Trois Etoiles onlangs op feestelijk wijze de vernieuwde kantine.

Na de kerst 2019 begon een behoorlijke renovatie van de kantine. Er kwam een nieuwe tegelvloer en alles kreeg een schilderbeurt. Ook de bar en de stoelen zijn vernieuwd. Diverse leden hebben meegeholpen om de opknapbeurt te realiseren. Tijdens de nieuwjaarsreceptie kon iedereen het resultaat bewonderen. De naam “De Drie Sterren Keet” verwijst naar de beginjaren van de Jeu de Boules vereniging, in de toenmalige Driesterrenkeet aan de Flevoweg, tevens de naamgever van de vereniging.

De foto’s van de verbouwing en de nieuwjaarsreceptie staan in het archief 2020.

Kerst toernooi 22 december 2019.

Ondanks de slechte weersvooruitzichten kon het Kerst toernooi van Jeu de boulesvereniging Les Trois Etoiles toch doorgang vinden. Tijdens de eerste twee speelronden bleef het helemaal droog. De derde ronde werd voortijdig afgebroken omdat het toen wel heel hard ging regenen. In de gezellig versierde kantine vond de prijsuitreiking plaats.

De eerste prijs was voor Netty Groenhoff en Wim Joosten (3 gewonnen, plus 25).

De tweede prijs ging naar Marian Straks en Marius  Wolthers (2 gewonnen, plus 14)

en de derde prijs was voor José en Piet Verschure (2 gewonnen, plus 9).

De Volgende Keer Beter Prijs was dit keer voor Ina Rings en Ina den Bakker. 

De foto’s staan in het archief 2019.

Beaujolaistoernooi 24 november 2019.

De spelers van Les Trois Etoiles, Jeu de boulesvereniging in Zeewolde, bleven zondagmiddag in Franse sferen: ze speelden het Beaujolaistoernooi, met prijzen rechtstreeks uit Frankrijk geïmporteerd.

Er waren zes spelers die alle drie partijen wisten te winnen. De eerste prijs was voor Roel den Bakker (plus 29). Op de tweede plaats eindigde John Amersfoort (plus 25) en op de derde plaats Piet Verschure (plus 21).

De Volgende Keer Beter Prijs was voor Ida Amersfoort.

Het volgende toernooi op de agenda is het kersttoernooi op 22 december.

De foto’s staan zoals gewoonlijk weer in het archief 2019.

Jubileumtoernooi 3 november 2019

In november 1989 vond de oprichting van Les Trois Etoiles plaats. Vanwege het 30-jarig bestaan werd er op 3 november een jubileumtoernooi gehouden. Wethouder Ewout Suithof van sportzaken was aanwezig bij de opening en had als cadeautje namens de gemeente Zeewolde een grote zak appels meegenomen. Na de koffie/thee met een tompouce met LTE-logo begon het toernooi. Er waren maar liefst 29 deelnemers, verreweg de meeste leden waren dus aanwezig. Het toernooi ging over twee speelronden en er waren daarom behoorlijk veel spelers met twee gewonnen wedstrijden. Patrick en Henk hadden beiden 15 pluspunten en moesten daarom elk nog een boule zo dicht mogelijk bij de but plaatsen om de winnaar te kunnen bepalen. Patrick deed dit het best, en de uitslag was als volgt:

1 Patrick de Vries

2 Henk van Ittersum

3 Ria Thompson

Daarna was het tijd voor een buffet met overheerlijke Chinese gerechten en een gezellig samenzijn.

De foto’s van ons 30 jarig jubileum toernooi staan in het archief. Inclusief de foto’s van de Lokale Omroep Zeewolde. Hierbij de link van het mooie artikel in Zeewolde Actueel.

Nieuwe Foto’s

Er staan nieuwe foto’s in het afgeschermde gedeelte van de website van de Poldercompetitie in Lelystad.

Clubontmoeting Sassenheim

Zondag 25-08-2019 was het weer tijd voor de jaarlijkse ontmoeting tussen de Jeu de boules verenigingen van Zeewolde (les Trois Etoiles) en Sassenheim (De Vaste Voet). De verenigingen hebben al meer dan twintig keer een clubontmoeting gehouden, afwisselend in Sassenheim en Zeewolde. 

Ditmaal kwamen de boulers uit Sassenheim naar Zeewolde toe. De weersomstandigheden waren zeer zonnig. Op sommige gedeelten van de baan was het zelfs te warm en daarom is er ook onder de bomen in het gras gespeeld. Het was zoals elk jaar een heel gezellige middag, die werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. 

De wisseltrofee kwam na vier jaar weer in handen van Les Trois Etoiles, want Zeewolde won zeventien tegen dertien wedstrijden voor Sassenheim. Voor de beste teams van elke club was er een klein prijsje; bij Sassenheim was dat het team Marian en Jos Buurman, bij Zeewolde was dat het team Ina en Roel den Bakker.

Volgend jaar vindt de clubontmoeting plaats in Sassenheim. De foto’s staan in het archief van 2019 op deze website.

Nieuwe Foto’s

Er staan nieuwe foto’s in het archief van 2018 en het archief van 2019.

Nieuwe Picknicktafels

Zoals een aantal van ons al heeft gezien staan er 3 nieuwe picknicktafels bij ons clubhuis. Met dank aan Wolter Koops voor hun donatie. We hopen dat deze tafels net zolang meegaan als de vorige. Laten we ze dus erg netjes houden.

Strandtoernooi 

Zondagmiddag 23-06-2019 was het prachtig weer. De bedoeling was dat ons maandelijks Jeu de Boules toernooi een combinatie zou worden van strand en eigen baan. Maar het strand was bezet door zonaanbidders.

Het was dus niet verantwoord om gebruik te maken van het strand. De beslissing was dus snel genomen terug naar onze eigen banen en daar drie partijen spelen.

Het was een prachtige middag met als resultaat 1e Wim Steggerda 3 gewonnen en + 12 punten. 2e Barend Pfrommer 3 gewonnen en + 10 punten en 3e Hennie Rozengarden eveneens 3 gewonnen en + 5 punten. Zoals altijd hadden we een volgende keer beter prijs en die ging deze keer naar Bertus Vree.

Poldercompetitie in Almere 21-10-2018

Vandaag was de laatste speeldag van de Poldercompetitie, in Almere. Het was mooi weer, dus we speelden buiten. Zeewolde stond op de derde plaats en bleef ook op de derde plaats. Almere won dit jaar de competitie en mag de wisselbeker meenemen. Het beste team van Zeewolde was vandaag het team Barend en Dick. Zij mochten een fles wijn meenemen. Volgend jaar gaan we weer proberen de wisselbeker naar Zeewolde te halen. De foto’s staan in het archief van 2018

 

 

Meeuwsen Strandtoernooi 06-10-2018 door Ina

 

De eerste prijs ging naar Henk van Ittersum en Barend Pfrommer [3 gewonnen, +28], de tweede prijs was voor Maarten Meeuwsen en Hub Rings [3 gewonnen, +27]. De derde prijs was voor Ida en John Amersfoort (2 gewonnen, +15). De Volgende Keer Beterprijs was voor Joanna Tilleman en Ria en Bertus Vree.
De prijsuitreiking vond plaats in de kantine en men sloot af met een gezamenlijke maaltijd.
De foto’s staan in het archief van 2018.

 

Privacyreglement 

 

Het kan u niet ontgaan zijn dat in het kader van de Privacywetgeving er nogal e.e.a. gewijzigd is. Ook onze vereniging heeft nu aan deze wettelijke verplichting voldaan. De privacyverklaring van onze vereniging en het daarbij behorende Privacyreglement en bijlagen zijn onder het menu item ‘informatie’ geplaatst.