Bestuur

Voorzitter Roel den Bakker:

Ik ben Roel den Bakker en ben als nieuwe inwoner van Zeewolde in 1994 lid geworden. Een mooie manier om wat sociale contacten in het dorp op te bouwen. Op vakantie in Frankrijk had ik het spel Jeu de Boules al gespeeld en was blij dat er in Zeewolde een vereniging was. Toen ik lid werd was het nog een kale vlakte op de Horsterweg met vergevorderde plannen om bij de Hockey in het gebouw ons eigen stukje te krijgen. Nu zitten we fijn beschut tussen de coniferen te spelen op een mooie baan en op een speelavond met goede LED verlichting. Na afloop kunnen we bij goed weer op ons nieuwe terras zitten of binnen in onze kleine maar gezellige kantine.
Ik heb heel lang de wedstrijdzaken voor de club gedaan en ook ander vrijwilligerswerk. Een vereniging kan tenslotte alleen maar bestaan als er voldoende vrijwilligers zijn. Ik heb mij na een vraag om bestuurslid te worden geroepen gevoeld om mij bij het bestuur aan te sluiten als algemeen bestuurslid. Na het begin van de coronacrisis en wat andere perikelen in de club ben ik voorzitter geworden, op dat ogenblik hadden we nog maar 24 leden. Mijn eerste doel was om weer wat meer leven (en meer leden) in de vereniging te brengen. Onze eerste vergadering was vanwege corona buiten en bleek de start van een nieuwe opbouwende fase binnen de vereniging te zijn. Ik wilde graag de bekendheid van LTE vergroten en de samenwerking met andere sportclubs in Sportpark de Horst en met de gemeente opbouwen. Gelukkig was er al een soort samenwerkingsverband waar we ons bij hebben aangesloten. Met hulp van buurtsportcoaches en het samenwerkingsverband binnen de Horst hebben we een aantal clinics gegeven waardoor het ledental is toegenomen. Nu eind 2023 hebben we een fijne gezellige vereniging met veel vrijwilligers. Alles is netjes opgeknapt, we hebben 55 leden, en nog vele plannen ….
Ik zie het nog steeds als een uitdaging om mee te helpen de vereniging een betere toekomst te geven zodat we met nieuwe leden een levendige vereniging blijven. Op deze manier hoop ik dat ik nog heel lang het Jeu de Boules spel met veel plezier kan spelen. Tenslotte zijn we een vereniging waarbij iedereen de sport wil bedrijven, maar waar ook sociale contacten en gezelligheid te vinden is. Als iemand dit stukje leest en denk deze vereniging lijkt me wel wat kom gerust langs om het spel te spelen en de sfeer te proeven. Iedereen is van harte welkom!

 

Penningmeester Sjef de Rooij:

Ik ben Sjef de Rooij sinds 1989 met veel plezier inwoner van Zeewolde en gelukkig getrouwd met Miriam. Ik ben vader van 2 kinderen en opa van 4 kleinkinderen.
Ik mag wel van mezelf zeggen dat ik een verenigingsman ben.

Ik ben in 1989 begonnen als algemeen bestuurslid, na 2 jaar werd ik voorzitter, dit heb 6 jaar gedaan. Vervolgens ben ik 7 jaar penningmeester geweest om na ruim 10 jaar te eindigen als voorzitter bij Volkstuinvereniging “De Woelakkers”. Als dank werd ik in 2015 benoemd tot erelid van de vereniging. Nu is er een ander periode aangebroken, mijn echtgenote en ik boulde al wat langer (wat amateuristisch) op de camping. Sinds 2022 zijn we lid van de Jeu de Boules Vereniging met als doel onszelf te verbeteren want het is niet zo maar een balletje weg gooien. Na de A.L.V. In 2023 ben ik op voordracht van het bestuur verkozen tot penningmeester.
Zijn er problemen of verbeteringen nodig binnen onze vereniging laat het ons weten want we kunnen best goed luisteren en tot actie overgaan.
Tot slot wens ik u veel plezier bij de Jeu de Boules Vereniging.

Secretaris Volker Hälsig:

Ik ben Volker Hälsig en getrouwd met Els. Wij wonen sinds 1986 in Zeewolde en hebben twee kinderen en twee kleinkinderen. Met Jeu de Boules ben ik in contact gekomen door vrienden die al lid waren van de vereniging.

Samen met mijn vrouw hebben wij een keer gekeken bij het  strandtoernooi en een toernooi op de baan van de vereniging. Het leek ons wel wat en wij zijn lid geworden op 1 oktober 2023.

Voor de Algemene Leden Vergadering in maart 2024 heeft de secretaris te kennen gegeven dat hij i.v.m. andere prioriteiten wilde stoppen als secretaris. Ik ben toen door de voorzitter gevraagd of ik iets voor de vereniging kon betekenen. Aangezien de meeste vereniging te kampen hebben met een te kort aan vrijwilligers heb ik toegezegd dat ik mij verkiesbaar stel als secretaris. In de Algemene Leden Vergadering van 12 maart 2024 ben ik door de leden gekozen als secretaris.

Hoe ik de Jeu de Boules vereniging zou omschrijven:
Les Trois Etoiles is een gezellige en sportieve vereniging waar iedereen welkom is. Nieuwe leden worden goed opgevangen en zijn ook meteen onderdeel van het geheel. Maakt niet uit wat je spelniveau is, je voelt je er snel thuis.

Bestuurslid Algemene zaken Henny de Jong:

Beste medespelers van de Jeu de Boules, ik ben bijna 2 jaar lid van de club en bij de meesten wel al bekend. Als je mij op de baan ziet dan ben ik voor mijn gevoel altijd het spelend kind, dat met jullie in het speelkwartier lekker naar buiten gaat voor de ontspanning.

Op de club heerst een heel andere sfeer dan bij een sportschool, ik houd er niet van om een trainingsschema af te draaien in een gesloten ruimte, ik houd van vrijheid en bewegen in de buitenlucht.Wat ik zo leuk vind aan Jeu de boules is dat je met het spel steeds moet kijken naar de waarheid vanuit het wisselende perspectief. En ja dan moet je ook nog vanuit de ring, vanuit een vertekend beeld, proberen dichtbij de but te komen. Ga er maar eens aan staan. Het is als het leven zelf.
Ik ben opgegroeid in een groot gezin en op een boerderij ver van het dorp, het in de natuur zijn en samenwerken is mij dus met de paplepel ingegeven. Spelenderwijs leerde ik werken en nadat de industrialisatie ook op ons erf kwam, in de vorm van een tractor en machines, bleef nog lang de arbeid de boventoon voeren. Altijd bezig zijn, dat zit er bij mij ingebakken. Ik ben bezig met lezen, leren, creëren en experimenteren. Ik probeer vanuit mijn perspectief van de waarheid het vooral dicht bij de natuur te zoeken. Ten opzichte van gezondheid, doe ik dit als orthomoleculair en energetisch therapeut en in het tuinieren probeer ik dit ook op de biologische wijze te doen.
Ik woon nu 40 jaar in Zeewolde en mijn 3 kinderen zijn hier opgegroeid, ze zijn allemaal verhuisd en kregen kinderen. Ik heb 5 kleinkinderen waar ik soms oppas.

Zie je graag weer op de baan.

Henny.

Bestuurslid Algemene zaken Ineke Ebbeling: